Web Analytics Made Easy - Statcounter

صفا امیری، مدیرمسئول نشربراق در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تیراژ کتاب‌های شعر گفت: تیراژ ۲۰۰ تا ۵۰۰ نسخه‌ای فقط در کتاب‌های شعر کودک و نوجوان دیده نمی‌شود؛ بلکه این مسئله در موضوعات دیگر هم مشاهده می‌شود. از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در اردیبهشت ماه سال آینده تا امروز فقط یک یا دو عنوان در انتشارات ما منتشر شده است؛ درحالی که ۲۰۰ تا ۳۰۰ عنوان کتابمان هنوز هم منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

وضعیت انتشار کتاب در بهمن ماه ۹۹ چگونه بود؟

وی افزود: کتاب‌هایی که قبلا با تیراژ‌های ۲ تا ۳ هزار نسخه‌ای منتشر می‌شد. اکنون با تیراژ‌های ۲۰۰ تا ۵۰۰ نسخه‌ای منتشرمی شود. عوامل متعددی از جمله کاهش توانایی مالی مردم در خرید کتاب تاثیرگذار بود. از سوی دیگر از سوی دیگر در سال‌های قبل که میزان مشکلات مالی مردم به اندازه امروز نبود در زمینه فرهنگسازی کتابخوانی خوب عمل نکردیم. در نتیجه امسال مردم برای گذراندن اوقات فراغتشان به سراغ مطالعه نرفتند. این مسئله هم در کاهش تیراژ کتاب‌های کودک و نوجوان تاثیر گذاشت.

مدیرمسئول انتشارات براق ادامه داد: درحالی که در کشور‌های دیگر تولید کتاب به عهده ناشر و پخش کتاب به عهده بنگاه‌های دیگر است، در کشور ما سیستم پخش کتاب وجود ندارد که به صورت مویرگی آثار را در کشور پخش کند. این مشکل در گذشته وجود داشت، اما در دو ساله اخیر بیش از پیش خود را نشان داد.

امیری بیان کرد: از آنجایی که سیستم پخش کتاب در تهران قوی‌تر از استان‌های دور دست کشور بود و ضعف پخش کتاب در این استان‌ها دیده می‌شد، امسال مشکل پخش کتاب در تهران بیش از استان‌های دیگر خود را نشان داد. البته نمایشگاه مجازی کتاب در استان‌های کرمان و تهران برگزار شد. این نمایشگاه را می‌توان یک اتفاق فرخنده در سال جاری دانست. در صورتی که مردم به خرید کتاب از فضای مجازی عادت کنند، اوضاع پخش کتاب در کشور بهبود پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: هزینه پست در نمایشگاه مجازی کتاب تهران رایگان بود. همین مسئله باعث شد شاهد خرید کتاب سه هزار تومانی باشیم. در صورتی که هزینه ده هزار تومانی پست به هزینه خرید کتاب افزوده می‌شود، بسیاری از مردم نمی‌توانستند کتاب‌های مورد نیازشان را تهیه کنند. فروش اینترنتی کتاب و حمایت‌های پستی در هنگام ارسال مرسوله برای مردم می‌تواند در بهبود شرایط پخش کتاب تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کودک و نوجوان انتشار کتاب پخش کتاب خرید کتاب نسخه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است

یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با یبان اینکه «دولت در زمینه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است» تاکید کرد: هر کتابخانه روستایی می‌تواند مظهر علم و دانش باشد و باید سعی کنیم که به روستاها هم توجه جدی داشته باشیم که البته اقداماتی که در این زمینه انجام شده، از اقدامات قابل تحسین دولت محسوب می‌شود.

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات دولت در زمینه افزایش میزان کتابخوانی در مناطق غیربرخوردار اظهار کرد: اعتقاد من بر این است که مقدمه توانایی، دانایی است و یکی از مهمترین وجوه دانایی، مطالعه کتب سودمند، مفید و تحول آفرین است؛ در این زمینه انصاف این است که دولت خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است.

وی با اشاره به ارسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار جلد کتاب به روستاها طی یک سال اخیر گفت: هر کتابخانه روستایی می‌تواند مظهر علم و دانش باشد و باید سعی کنیم که به روستاها هم توجه جدی داشته باشیم که البته اقداماتی که در این زمینه انجام شده، از اقدامات قابل تحسین دولت محسوب می‌شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه نباید به خدمات ارائه شده راضی شویم، عنوان کرد: رضایت به خدمات ارائه شده در این حوزه، سرآغاز توقف ماست؛ در این زمینه باید تلاش‌های‌مان را بیشتر کنیم و در این راستا نیز انتظار ما از رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نسبت به بسط و گسترش نمایشگاه‌های استانی کتاب اهتمام بیشتری صورت بگیرد.

منتظری با اشاره به آغاز به کار سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از روز چهارشنبه گفت: نمایشگاه کتاب در حکم یک سفره رنگین و متنوع فرهنگی و معنوی است که موجب ایجاد کشش برای حضور در نمایشگاه می‌شود و قطعاً نتیجه‌ این کشش، کوشش برای خرید کتاب است؛ اعتقادم بر این است که در کنار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از کارهای فاخر فرهنگی کشور در مقیاس ملی و بین‌المللی محسوب می‌شود و موجب اعتبار و منزلت فرهنگی ماست، باید به دو نکته توجه کنیم؛ یکی اینکه بتوانیم این نمایشگاه را در مقیاس کوچک‌تری در استان‌ها گسترش دهیم چراکه همه علاقه‌مندان به کتاب، امکان حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران ندارند.

وی درباره فراهم بودن امکان خرید اینترنتی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب افزود: فراهم شدن فرصت خرید مجازی  از نمایشگاه کتاب فرصتی خوب و گره گشایی است که طی سال‌های اخیر ایجاد شده است؛ با این وجود به هر دلیل تجربه ثابت کرده است که حتما باید کتاب با چشم دیده شود و در این فضا تنفس کنیم؛ به همین دلیل انتظار داریم که این نمایشگاه در استان‌های مختلف کشور نیز برگزار شود چراکه برگزاری نمایشگاه کتاب در هر استان موجب ایجاد فضایی فرهنگی در آن استان می‌شود؛ بنابراین اگر منابع لازم تامین و این نمایشگاه‌ها در استان‌های مختلف برگزار شود، به عدالت فرهنگی مورد نظر رئیس جمهوری نزدیک‌تر خواهیم شد.

این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش امکان خرید کتاب گفت: امروز قیمت کتاب بالاست و گاهی اوقات در نمایشگاه‌های کتاب می‌بینم که مخاطبان عزیزمان با حسرت به کتاب‌ها نگاه می‌کنند و قدرت خرید کتاب را ندارند؛ در این زمینه نیز باید تدابیری اندیشیده شود. باید به سرانه فرهنگی هر ایرانی توجه کنیم.

منتظری با اشاره به اهمیت تعیین سرانه فرهنگی در کشور افزود: امروز در کشور سرانه آموزشی، پژوهشی و بهداشتی داریم اما برای فرهنگ که سرآغاز همه تحولات است سرانه‌ای پیش‌بینی نکردیم؛ در این زمینه در کمیسیون فرهنگی طرحی را با عنوان اقتصاد فرهنگ و هنر با هدف تعیین سرانه فرهنگی برای هر ایرانی پیگیری کردم. اگر این سرانه تعیین شود و مورد توجه قرار بگیرد، وقتی نمایشگاهی در حوزه فرهنگ برگزار می‌شود، مخاطب با شوق و انگیزه بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا کند و وقتی در نمایشگاه قدم می‌زند، آهنگ حسرت در دلش نواخته نمی‌شود.

وی در پایان به ارائه پیشنهادی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور پرداخت و گفت: امروز افرادی هستند که مراجعات بسیاری به کتاب‌خانه‌های عمومی و همچنین کتاب‌خانه‌های مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد دارند؛ چنانچه طرحی برای تقدیر و تشویق نوجوانان و جوانانی که بیشترین مراجعه را به کتابخانه‌ها دارند تدوین شود، این تکریم موجب می‌شود که به نوعی فرهنگ کتاب‌خوانی ترویج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقبال مردم در روز اول نمایشگاه کتاب تهران از نگاه ناشرین
  • جزئیات بن خرید از نمایشگاه کتاب برای دانشجویان اعلام شد
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • انتشار نسخه جدید همراه بانک دی؛ «دی‌جت پرو»
  • (تصاویر) بنرهای تبلیغاتی تهران؛ از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست
  • بنرهای تبلیغاتی تهران: از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست (+عکس)
  • بنرهای تبلیغاتی تهران: از خرید قسطی در شمال شهر خبری نیست
  • چرا لاماری ایما هیبرید (HEV) ارزش خرید دارد؟
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین